Werk: Technische Unie DPS

Per 9 mei 2017 ben ik in dienst via Randstad en werk ik op de afdeling DPS (Dynamic Picking System) bij de Technische Unie. Ik ben order-picker. Sinds oktober 2018 mag ik ook nieuw personeel inwerken. Dan begin ik op dinsdag met inwerken van 6:45 tot 12:15 uur en vijf (halve) dagen doe ik dat. Een leuke taak omdat ik zelf ook enthousiast ben over het werk bij TU. De eerste vraag die ik altijd stel is of ze kunnen rekenen. Daarnaast is het belangrijk geen fouten te maken. Fouten zijn dat je te veel of te weinig artikelen in de bak legt. Het gewicht van de klantenbak/routebak gaat omhoog of omlaag en dan wordt geconstateerd door de key-user. Zij komt dan langs met de fout en legt uit wat ik fout heb gedaan. Gelukkig maak ik al maanden geen fouten.
Er is aangeboden om een cursus key-user te doen. Dat heb ik met beide handen aangenomen en begint in april. Maar door corona is dit uitgesteld tot 20 juli . Vandaag ben ik begonnen met de opleiding. Na 4 weken is de cursus voorbij en ben ik key-user. Wat doet een key-user? Als de pickers een vraag hebben over een artikel dan bellen ze een key-user. Ik controleer ook de bakken die bij een clearing-station komen, bijvoorbeeld als er een fout wordt gemaakt of als de bak te hoog is. Daar kunnen fouten in zijn gemaakt door pickers. Mijn taak is om de pickers hierop te wijzen.

Oude foto wordt vervangen!!

Per 15 november 2021 ben ik nu in vast dienst bij Technische Unie. Ik moest wel wennen dat ik niet iedere week wordt uitbetaald, maar na 3 maanden begint dat ook te wennen.

Het is nu 2023. Er komen weer veel arbeidsmigranten werken bij DPS.